Κεφάλαιο 7 · 7.6
Επιλεκτικός συγχρονισμός: μόνο συγκεκριμένοι φάκελοι
Θέλετε σε αυτόν τον υπολογιστή να έχετε μόνο μερικούς φακέλους, ως πραγματικά αρχεία; Χρησιμοποιήστε τότε τον επιλεκτικό συγχρονισμό. Οι φάκελοι που αποεπιλέγετε παραμένουν κανονικά στο WebOké Nextcloud σας· απλώς δεν εμφανίζονται σε αυτόν τον υπολογιστή.
Κατά την εγκατάσταση
Στην εφαρμογή, κατά τη σύνδεση, επιλέξτε Choose what to sync και επιλέξτε τους φακέλους που θέλετε να έχετε. Δείτε Εγκατάσταση του Nextcloud Files στα Windows.
Αλλαγή αργότερα
- Κάντε κλικ στο συννεφάκι του Nextcloud (Windows: κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών· Mac: πάνω στη γραμμή μενού).
- Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής (μέσω του ονόματός σας ή της φωτογραφίας προφίλ στο πάνω μέρος του παραθύρου, και έπειτα Ρυθμίσεις).
- Επιλέξτε αριστερά τον λογαριασμό σας. Θα δείτε τον φάκελο που συγχρονίζεται.
- Κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα στον φάκελο και επιλέξτε Κάντε κλικ εδώ για να επιλέξετε τι θα συγχρονιστεί. Θα δείτε τότε τη λίστα φακέλων του Nextcloud σας.
- Επιλέξτε ή αποεπιλέξτε φακέλους. Με Συγχρονισμός όλων και Συγχρονισμός κανενός ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε τα πάντα με μία κίνηση.
- Κάντε κλικ στην Εφαρμογή.
Προσοχή: αν αποεπιλέξετε έναν φάκελο, η εφαρμογή διαγράφει αυτόν τον φάκελο από τον υπολογιστή σας (όχι από το Nextcloud σας). Έχετε αλλάξει κάτι σε αυτόν τον φάκελο στον υπολογιστή σας που δεν έχει ακόμη μεταφορτωθεί; Περιμένετε τότε έως ότου το συννεφάκι γίνει πράσινο προτού αποεπιλέξετε τον φάκελο.
Επιλεκτικός συγχρονισμός ή εικονικά αρχεία;
| Επιλεκτικός συγχρονισμός | Εικονικά αρχεία | |
|---|---|---|
| Τι βλέπετε στον υπολογιστή σας; | Μόνο τους φακέλους που έχετε επιλέξει | Όλα |
| Τι υπάρχει πραγματικά στον δίσκο σας; | Όλα τα περιεχόμενα των επιλεγμένων φακέλων | Μόνο ό,τι ανοίγετε ή καρφιτσώνετε |
| Χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο | Όλοι οι επιλεγμένοι φάκελοι | Μόνο ό,τι έχει ήδη ληφθεί |
| Mac | Μόνο με κλασικό φάκελο συγχρονισμού | Προεπιλογή (File Provider) |
Αν χρησιμοποιείτε εικονικά αρχεία, δεν θα δείτε σημάδια επιλογής δίπλα στους φακέλους στις ρυθμίσεις. Αυτό είναι φυσιολογικό: τότε επιλέγετε ανά φάκελο με Διατήρηση πάντα σε αυτή τη συσκευή ή Απελευθέρωση χώρου (δείτε Εικονικά αρχεία: βλέπετε τα πάντα, κατεβάζετε μόνο ό,τι ανοίγετε).
Νέοι μεγάλοι φάκελοι
Αν στο Nextcloud σας προστεθεί ένας νέος φάκελος που είναι μεγαλύτερος από ένα συγκεκριμένο μέγεθος (για παράδειγμα, όταν ένας συνάδελφος μοιράζεται μαζί σας έναν μεγάλο φάκελο), η εφαρμογή μπορεί πρώτα να σας ρωτήσει αν θέλετε να τον κατεβάσετε. Αυτό το ρυθμίζετε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, κάτω από το Advanced (σύνθετες ρυθμίσεις). Θα δείτε την ερώτηση στο παράθυρο του συννεφακιού.
Συμβουλή: τα αρχεία που δεν θέλετε ποτέ να συγχρονίζονται, όπως προσωρινά αρχεία ενός προγράμματος, τα τοποθετείτε στη λίστα Επεξεργασία αγνοημένων αρχείων στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Ένας αστερίσκος (*) εκεί αντιπροσωπεύει τυχαίους χαρακτήρες, για παράδειγμα *.tmp.
