Κεφάλαιο 13 · 13.8
Μια εγκατάσταση διαγραφή
Δεν χρησιμοποιείτε πλέον μια ιστοσελίδα ή θέλετε να ξεκινήσετε ξανά με μια καθαρή εγκατάσταση; Διαγράψτε την τότε μέσω του Installatron. Έτσι φεύγουν ταυτόχρονα τόσο τα αρχεία όσο και η βάση δεδομένων.
Πώς διαγράφετε μια εγκατάσταση
- Κάντε πρώτα ένα αντίγραφο ασφαλείας αν θέλετε να διατηρήσετε κάτι (δείτε Αντίγραφα ασφαλείας δημιουργία και επαναφορά στο Installatron), και κατεβάστε το στον υπολογιστή σας.
- Ανοίξτε το Installatron και πηγαίνετε στο My Applications.
- Κάντε κλικ δίπλα στην εγκατάσταση στο κουμπί με τις τρεις γραμμές ≡ και επιλέξτε Remove.
- Ελέγξτε στη λίστα ποια εγκατάσταση είναι: κοιτάξτε το domain, τον τίτλο και το μέγεθος.
- Επιλέξτε το Yes, I understand that this action cannot be undone και κάντε κλικ στο Remove.

Προσοχή: Η διαγραφή είναι οριστική. Όλα όσα αφορούν αυτή την ιστοσελίδα εξαφανίζονται: τα αρχεία, η βάση δεδομένων, τα άρθρα και οι εικόνες. Το domain σας, το email σας και το πακέτο hosting σας παραμένουν φυσικά. Αν κάτι πάει στραβά, μπορείτε ακόμα να επαναφέρετε την ιστοσελίδα από τα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας με το WebOké Backups (δείτε Kan dit ook in Mijn WebOké; WebOké Backups).
Μετά τη διαγραφή, ρίξτε επίσης μια ματιά στο My Backups. Το Installatron αναφέρει ότι τα αντίγραφα ασφαλείας της εγκατάστασης διαγράφονται επίσης, αλλά στη δική μας δοκιμή ένα αντίγραφο ασφαλείας που είχαμε δημιουργήσει εμείς παρέμεινε. Διαγράψτε το αν δεν το χρειάζεστε πλέον: καταλαμβάνει χώρο.
Ξεκινήστε ξανά με μια καθαρή εγκατάσταση WordPress
- Διαγράψτε την παλιά εγκατάσταση όπως περιγράφεται παραπάνω.
- Ελέγξτε στο File Manager αν ο φάκελος είναι άδειος (δείτε Άνοιγμα της Διαχείρισης αρχείων: οι φάκελοι στο πακέτο σας). Αν υπάρχουν ακόμα αρχεία που δεν ανήκαν στο WordPress, όπως δικά σας uploads ή ένα παλιό .htaccess, αφαιρέστε και αυτά.
- Εγκαταστήστε ξανά το WordPress (δείτε Εγκατάσταση WordPress).
Αποσύνδεση αντί για διαγραφή
Θέλετε να διατηρήσετε την ιστοσελίδα, αλλά να μην τη διαχειρίζεστε πλέον μέσω του Installatron; Επιλέξτε τότε στο μενού ≡ την επιλογή Detach. Η ιστοσελίδα παραμένει, αλλά το Installatron δεν την ενημερώνει πλέον ούτε δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας γι' αυτήν. Να θυμάστε ότι πρέπει να κάνετε μόνοι σας τις ενημερώσεις. Αργότερα μπορείτε να την εισάγετε ξανά (δείτε Εισαγωγή μιας υπάρχουσας ιστοσελίδας στο Installatron).
Μπορεί αυτό να γίνει και στο Mijn WebOké;
Ναι. Στο Website Manager κάνετε κλικ δίπλα στην ιστοσελίδα σας στο Διαχείριση και έπειτα στο Διαγραφή ιστοσελίδας. Επιλέξτε ότι κατανοείτε πως η ενέργεια είναι οριστική και κάντε κλικ στο Οριστική διαγραφή ιστοσελίδας (δείτε Μπορεί αυτό και στο Mijn WebOké; Ο Website Manager).
