Κεφάλαιο 5 · 5.16
Domains ανά πακέτο και μετακίνηση ενός domain
Σε ένα πακέτο hosting μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα ή περισσότερα domains. Πόσα, εξαρτάται από το πακέτο σας. Δύο οθόνες σάς βοηθούν να δείτε και να διαχειριστείτε ποιο domain ανήκει σε ποιο πακέτο.
Domains ανά πακέτο
Πηγαίνετε στο μενού στα Τα προϊόντα μου και κάντε κλικ στην καρτέλα Domains ανά πακέτο.

- Με την επιλογή Εμφάνιση hosting βλέπετε ανά πακέτο ποια domains περιλαμβάνει. Με την επιλογή Εμφάνιση domains βλέπετε ανά domain σε ποιο πακέτο ανήκει.
- Με τη γραμμή αναζήτησης αναζητάτε ένα domain ή πακέτο.
- Δεξιά σε κάθε πακέτο αναγράφεται πόσα domains περιλαμβάνει σε σχέση με το μέγιστο, για παράδειγμα 1 / 1 domains σε αυτό το πακέτο.
- Με την επιλογή Αποσύνδεση αφαιρείτε ένα domain από το πακέτο. Τότε γίνεται μόνο καταχώρηση domain.
Προσοχή: αν αφαιρέσετε ένα domain από ένα πακέτο hosting, όλα τα δεδομένα αυτού του domain στο πακέτο διαγράφονται: ο ιστότοπος, το email και οι ρυθμίσεις. Δημιουργήστε πρώτα ένα αντίγραφο ασφαλείας. Αν δεν τοποθετήσετε νέο domain, μειώστε στη σελίδα του προϊόντος στις Ρυθμιζόμενες επιλογές τον αριθμό των domains στο πακέτο. Διαφορετικά, θα συνεχίσετε να πληρώνετε γι' αυτό τον επόμενο χρόνο. Δείτε Αλλαγή επιλογών και πρόσθετες διευθύνσεις IP.
Μετακίνηση ενός domain
Με την καρτέλα Μετακίνηση στα Τα domains μου μεταφέρετε domains σε άλλο πακέτο, σε νέο πακέτο ή σε μόνο καταχώρηση domain.

- Επιλέξτε domains: κάντε κλικ στα domains που θέλετε να μετακινήσετε. Αν έχετε πολλά domains, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση.
- Επιλέξτε προορισμό: Μόνο καταχώρηση domain (διαχειριστείτε το domain χωρίς hosting), Νέο πακέτο (επιλέξτε από τη λίστα ποιο πακέτο θέλετε να δημιουργηθεί) ή ένα από τα υπάρχοντα πακέτα σας. Σε κάθε πακέτο βλέπετε πόσα domains επιτρέπονται.
- Κάντε κλικ στο κουμπί κάτω δεξιά. Εκεί αναγράφεται πόσα domains πρόκειται να μετακινήσετε.
- Ανοίγει το παράθυρο Επιβεβαίωση μετακίνησης. Ελέγξτε τα domains και τον προορισμό.
- Αφήστε επιλεγμένο το Μεταφορά DNS μαζί αν θέλετε να μεταφέρετε τις τρέχουσες εγγραφές DNS σας. Οι εγγραφές που δείχνουν στον διακομιστή μας ενημερώνονται τότε αυτόματα στον νέο διακομιστή.
- Επιλέξτε τα δύο πλαίσια με τα οποία επιβεβαιώνετε ότι κατανοείτε τις συνέπειες και ότι διαθέτετε αντίγραφο ασφαλείας του DNS σας.
- Κάντε κλικ στο Επιβεβαίωση μετακίνησης, ή στο Ακύρωση.

Προσοχή: κατά τη μετακίνηση από ένα πακέτο hosting, ο ιστότοπος και το email του domain σε αυτό το πακέτο διαγράφονται. Γι' αυτό δημιουργήστε πρώτα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας και του email σας, καθώς και του DNS σας (δείτε Επαναφορά DNS και δημιουργία backup DNS). Αν επιλέξετε νέο πακέτο, θα λάβετε τιμολόγιο γι' αυτό.
Θέλετε αντίθετα να προσθέσετε ένα domain σε ένα πακέτο που ήδη έχετε; Επιλέξτε τότε αυτό το πακέτο ως προορισμό. Αν το πακέτο είναι γεμάτο, το παράθυρο Το πακέτο σας είναι γεμάτο σάς ρωτά αν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των domains. Βλέπετε πόσο κοστίζει αυτό. Με την επιλογή Ναι, αύξηση και μετακίνηση κανονίζετε και τα δύο ταυτόχρονα: το ποσό θα εμφανιστεί στο επόμενο τιμολόγιό σας.
