Κεφάλαιο 5 · 5.15
Ακύρωση ή μεταβίβαση ενός domain
Αν δεν χρειάζεστε πλέον ένα domain, το ακυρώνετε. Αν θέλετε να το δώσετε σε κάποιον άλλον που είναι επίσης πελάτης στο WebOké, το μεταβιβάζετε. Και τα δύο τα κάνετε στη σελίδα του domain, στην κάρτα Προηγμένες λειτουργίες.

Ακύρωση ενός domain
- Κάντε κλικ στην επιλογή Ακύρωση domain στο κουμπί Ακύρωση domain (1). Ανοίγει το παράθυρο Ακύρωση domain.
- Επιλέξτε τον τρόπο ακύρωσης. Οι επιλογές που θα δείτε εξαρτώνται από τη χρονική στιγμή (δείτε παρακάτω).
- Αναφέρετε, αν θέλετε, έναν λόγο. Κάντε κλικ σε ένα από τα κουμπιά ή πληκτρολογήστε τον με δικά σας λόγια. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε.
- Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί για να προχωρήσετε στην ακύρωση, ή στο Ακύρωση για να μην αλλάξετε τίποτα.

Οι επιλογές στο παράθυρο
- Ακύρωση (το domain παραμένει ενεργό έως την ημερομηνία λήξης): το domain συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά έως την ημερομηνία λήξης και στη συνέχεια δεν ανανεώνεται πλέον. Αυτή είναι η συνήθης επιλογή.
- Ακύρωση και άμεση διαγραφή: το domain ακυρώνεται και διαγράφεται αμέσως. Ο ιστότοπος, το email και το DNS σε αυτό το όνομα παύουν να λειτουργούν. Η υπολειπόμενη περίοδος δεν επιστρέφεται.
- Αν υπάρχει ήδη ανοιχτό τιμολόγιο ανανέωσης, επιλέγετε αν θα ακυρώσετε από την προηγούμενη ημερομηνία λήξης (το εκκρεμές τιμολόγιο ανανέωσης πιστώνεται) ή από τη νέα ημερομηνία λήξης (χρησιμοποιείτε ακόμη την ήδη τιμολογημένη περίοδο).
- Αν η νέα περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, το παράθυρο αναφέρει από ποια ημερομηνία είναι δυνατή η ακύρωση. Το domain παραμένει κανονικά ενεργό έως τότε.
Προσοχή: αν το domain βρίσκεται σε ένα πακέτο hosting, το πακέτο αυτό δεν ακυρώνεται αυτόματα μαζί του. Το παράθυρο το επισημαίνει με έναν σύνδεσμο για να ακυρώσετε το πακέτο ξεχωριστά. Δείτε Ακύρωση, αναίρεση ακύρωσης ή μεταβίβαση προϊόντος.
Μετά την ακύρωση, θα δείτε στην κάρτα Προηγμένες λειτουργίες τον σύνδεσμο Αναίρεση ακύρωσης. Με αυτόν μπορείτε να την αναιρέσετε, όσο το domain παραμένει ακόμη ενεργό. Εμφανίζεται επίσης ένα κουμπί για την άμεση διαγραφή του domain. Κάντε το αυτό μόνο αν είστε σίγουροι ότι δεν θα το χρειαστείτε ποτέ ξανά: αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να αναιρεθεί. Ένα διαγραμμένο .nl domain παραμένει 40 ημέρες σε καραντίνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μόνο εσείς μπορείτε να το επαναφέρετε.
Μεταβίβαση ενός domain σε άλλον πελάτη
Με την επιλογή Μεταβίβαση σε άλλον πελάτη μεταφέρετε ένα domain, ή περισσότερα μεμονωμένα domains, σε άλλον λογαριασμό WebOké. Δεν υπάρχει κανένα κόστος για αυτό.
- Κάντε κλικ στο Μεταβίβαση.
- Επιλέξτε ποια domains θέλετε να μεταβιβάσετε.
- Συμπληρώστε δύο φορές το email του παραλήπτη, και, για επιβεβαίωση, τον δικό σας κωδικό πρόσβασης.
- Κάντε κλικ στο παράθυρο στο Μεταβίβαση.
Ο παραλήπτης λαμβάνει ένα email με έναν σύνδεσμο αποδοχής που ισχύει για 24 ώρες. Μόνο μετά την αποδοχή μεταφέρεται το domain. Τα στοιχεία του κατόχου μεταφέρονται μαζί. Όσο ο παραλήπτης δεν έχει ακόμη αποδεχτεί, μπορείτε να ανακαλέσετε τη μεταβίβαση με το Ανάκληση μεταβίβασης.
Αν το domain βρίσκεται σε πακέτο hosting, αναφέρεται ότι το domain μπορεί να μεταβιβαστεί μόνο μαζί με ολόκληρο το πακέτο. Με το Μετάβαση στο πακέτο (2) μεταβαίνετε στη σελίδα του προϊόντος, όπου μεταβιβάζετε το πακέτο μαζί με τα domains (δείτε Ακύρωση, αναίρεση ακύρωσης ή μεταβίβαση προϊόντος). Η μεταβίβαση είναι δυνατή μόνο από τον κύριο λογαριασμό. Πώς λειτουργεί η μεταβίβαση και η συγχώνευση ολόκληρων λογαριασμών, διαβάστε το στο Μεταβίβαση και συγχώνευση λογαριασμών.
