Τοπική αποθήκευση email για εξοικονόμηση χώρου στον διακομιστή αλληλογραφίας
Είναι το γραμματοκιβώτιό σας σχεδόν γεμάτο; Τότε μπορείτε να μετακινήσετε παλαιά μηνύματα από τον server σε έναν τοπικό φάκελο στον δικό σας υπολογιστή. Αυτά τα μηνύματα δεν θα βρίσκονται πλέον στον server αλληλογραφίας και δεν θα προσμετρώνται στον χώρο αποθήκευσής σας. Μπορείτε να τα διαβάσετε και να τα αναζητήσετε ακόμα στο πρόγραμμα αλληλογραφίας σας, αλλά μόνο σε εκείνον τον συγκεκριμένο υπολογιστή.
Πρώτα: είναι το ξεκαθάρισμα καλύτερη λύση;
Συχνά το γραμματοκιβώτιο γεμίζει λόγω λίγων μεγάλων συνημμένων, του κάδου ανακύκλωσης ή του φακέλου με ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Διαβάστε πρώτα Εκκαθάριση γραμματοκιβωτίου για ελευθέρωση χώρου στο DirectAdmin και Χώρος αποθήκευσης γεμάτος: πώς να ελευθερώσετε χώρο. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε τον χώρο αποθήκευσης του γραμματοκιβωτίου ή του πακέτου σας.
Outlook για Windows (κλασικό)
- Κάντε κλικ στο Νέα στοιχεία (ή δίπλα στο Νέο μήνυμα), επιλέξτε Περισσότερα στοιχεία και έπειτα Αρχείο δεδομένων Outlook.
- Επιλέξτε έναν φάκελο και ένα όνομα, για παράδειγμα Αρχείο, και κάντε κλικ στο OK. Το Outlook δημιουργεί ένα αρχείο .pst. Το νέο αρχείο δεδομένων εμφανίζεται αριστερά στη λίστα φακέλων.
- Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο δεδομένων, επιλέξτε Νέος φάκελος και δώστε στον φάκελο ένα όνομα, για παράδειγμα Αρχείο 2024.
- Επιλέξτε τα μηνύματα που θέλετε να μετακινήσετε (με Ctrl ή Shift) και σύρετέ τα σε εκείνον τον φάκελο.
Στο νέο Outlook για Windows αυτό λειτουργεί διαφορετικά ή δεν λειτουργεί καθόλου. Χρησιμοποιήστε για αυτόν τον σκοπό το κλασικό Outlook.
Thunderbird
- Αριστερά στη λίστα φακέλων βρίσκεται το Τοπικοί φάκελοι. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Νέος φάκελος.
- Δώστε στον φάκελο ένα όνομα και σύρετε τα μηνύματα από το γραμματοκιβώτιό σας σε εκείνον τον φάκελο.
Apple Mail στο Mac
- Επιλέξτε στη γραμμή μενού Γραμματοκιβώτιο και έπειτα Νέο γραμματοκιβώτιο.
- Στο Τοποθεσία επιλέξτε Στο Mac μου και δώστε στο γραμματοκιβώτιο ένα όνομα.
- Σύρετε τα μηνύματα από το γραμματοκιβώτιό σας σε αυτό το νέο γραμματοκιβώτιο.
Ελέγξτε αν ελευθερώνεται ο χώρος
Μετά το σύρσιμο, τα μηνύματα βρίσκονται στον τοπικό φάκελο και εξαφανίζονται από τον server. Ορισμένα προγράμματα τα τοποθετούν πρώτα στον κάδο ανακύκλωσης του γραμματοκιβωτίου σας. Αδειάστε και αυτόν τότε. Πόσο χώρο χρησιμοποιεί το γραμματοκιβώτιό σας, μπορείτε να το δείτε στο DirectAdmin στο E-mail Accounts. Δείτε επίσης Χώρος αποθήκευσης ανά γραμματοκιβώτιο και τι συμβαίνει όταν γεμίσει.
